01/01/2016

TWinSIM δύο συσκευές μία κάρτα SIM





Οι λεγόμενες «διπλές» κάρτες SIM επιτρέπουν την χρήση μιας σύνδεσης, που φυσικά μπορεί να περιλαμβάνει ομιλία και δεδομένα, από δύο κάρτες SIM (αλλά όχι ταυτόχρονα). Διευκολύνουν πολύ την διαδικασία των δοκιμών smartphone, ταμπλετών και γενικά συσκευών που συνδέονται στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος προορισμός τους. Οι διπλές κάρτες SIM έχουν επινοηθεί για να λύνουν πραγματικά προβλήματα: παλαιότερα για χρήση του ίδιου αριθμού στο κινητό τηλέφωνο και στο αυτοκίνητο, σήμερα για χρήση του ίδιου «πακέτου» στο smartphone, ταμπλετόφωνο, ταμπλέτα, USB stick, laptop και ούτω καθεξής χωρίς να χρειάζεται εναλλαγή κάρτας SIM μεταξύ συσκευών.
Οι πολλαπλές συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Το καλοκαίρι δε, αυτού του τύπου οι ανάγκες επικοινωνίας αυξάνονται κατακόρυφα. Όμως θα πάρετε το νέο σας, συχνά πανάκριβο, smartphone στην παραλία; Και αν βραχεί, γεμίσει άμμο και αλάτι, λιώσει από τον ήλιο, έστω γρατζουνιστεί, τι θα κάνετε; Αφήστε τα αδιάκριτα βλέμματα… δεν θα μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας. Παρεμπιπτόντως, έχετε δοκιμάσει να χειριστείτε ένα smartphone με βρεμένα χέρια; Μήπως έφτασε η ώρα να θυμηθείτε και να βγάλετε από το συρτάρι το παλιό σας κινητό τηλέφωνο; Θυμάστε; Εκείνο με τα πλήκτρα εννοούμε. Τι; Δεν το έχετε πια γιατί τα τελευταία 3 χρόνια πηγαίνετε από iPhone σε iPhone; Δεν πειράζει. Μπορείτε να βρείτε ένα με λιγότερα από 30 €. Αλλά τι γίνεται αν το smartphone έχει microSIM ή nanoSIM και το απλό κινητό «κανονική» SIM; Κανένα πρόβλημα. Η υπηρεσία των διπλών καρτών SIM είναι η λύση που αναζητάτε. Σας προσφέρει δύο κάρτες SIM «μικρές», «πολύ μικρές» ή «μεγάλες» ή μία και μία στην ίδια σύνδεση. Βάζετε την μία στο smartphone και την άλλη στο απλό τηλέφωνο. Στις εξορμήσεις σας ενεργοποιείτε το απλό τηλέφωνο στις βραδινές βόλτες το smartphone. Έτσι απλά. Χωρίς «ξεκοιλιάσματα» των συσκευών και αλλαγές SIM. Τέρμα λοιπόν τα κοψίματα-ραψίματα και οι «αντάπτορες» που εγγυημένα θα χαλάσουν τις ακίδες επαφής της κάρτας SIM. Τέρμα οι εξαγωγές και εισαγωγές καρτών, καπακιών και μπαταριών. Η διπλή SIM είναι η λύση.
Η Cosmote ονομάζει την υπηρεσία της TWinSIM και πέρα από την χρέωση των 10€ για την απόκτηση των δύο καρτών δεν χρεώνει μηνιαίο πάγιο.
Η Vodafone ονομάζει την υπηρεσία της Vodafone Double. Χρεώνει 10€ τους συνδρομητές καρτοκινητής για την απόκτηση των δύο καρτών. Οι συνδρομητές συμβολαίου έχουν μηναίο πάγιο 2,46€.
Η Wind ονομάζει την υπηρεσία της Κάρτα TWIN και προσφέρεται σε συνδρομητές συμβολαίου με μηνιαίο πάγιο 3,07€.