02/06/2017

Incipio offGRID™ Power Pack – Moto Mod

Η ιστορία της ζωής μας με τα smartphone: ένα smartphone δεν έχει ποτέ αρκετή μπαταρία για να κάνουμε αυτό που θέλουμε, για όσο θέλουμε. Είναι αξίωμα. Θα τελειώσει η μπαταρία όταν βρισκόμαστε «εκτός». Τα τελευταία χρόνια τα κινητά τηλέφωνα, με αυτονομία εβδομάδας μεταξύ φορτίσεων, έγιναν smartphone με αυτονομία ωρών μεταξύ φορτίσεων και εμείς είμαστε σε συνεχές άγχος και σε συνεχή αναζήτηση φορτιστή και πρίζας. Δυστυχώς δε, αν δεν αλλάξει κάτι με την τεχνολογία των μπαταριών, δεν φαίνεται και κάποιο φως στο τούνελ. Από την άλλη μεριά, ευτυχώς που κυκλοφόρησαν οι φορητές εξωτερικές μπαταρίες, αυτές που ελληνικά ονομάζουμε power bank και μπορούν να επεκτείνουν την ωφέλιμη ζωή της συσκευής μας όταν βρισκόμαστε μακριά από παροχή ρεύματος. Βέβαια πλέον έχουμε να νοιαζόμαστε και να φορτίζουμε μία ακόμα συσκευή, το ίδιο το power bank, για να το έχουμε έτοιμο να μας εξυπηρετήσει όταν το χρειαστούμε. Πάντως όσο υπάρχουν τσάντες, σακίδια, χαρτοφύλακες και τα διάφορα, μία εξωτερική μπαταρία δεν αποτελεί και τόσο θέμα. Αν όμως είναι καλοκαίρι ή / και υπάρχουν μόνο τσέπες, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται άβολα με τα power banks και τα καλώδια τους. Τι πιο φυσικό λοιπόν για την νέα πλατφόρμα αξεσουάρ 😀 που ονομάζεται Motorola Moto Z και περιλαμβάνει τα Moto Z, Moto Z Play και Moto Z2 Play να συμπεριλάβει μία, επιτέλους, εύχρηστη εξωτερική μπαταρία.
Η συγκεκριμένη που έφτασε στα χέρια μας ονομάζεται Incipio offGRID™ Power Pack και εφαρμόζει μαγνητικά στο πίσω μέρος του Moto Z (ή του Moto Z Play ή του Moto Z2 Play) για να προσφέρει 2.220 mAh πρόσθετης χωρητικότητας μπαταρίας όταν το χρειαστείτε. Έτσι απλά. Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα να περισσεύει. Όταν χρειάζεστε «έξτρα μπαταρία» ακουμπάτε – κουμπώνετε την Incipio offGRID™ Power Pack στο πίσω μέρος της συσκευής. Ούτε σβήσιμο της συσκευής, ούτε άνοιγμα της πίσω πλάτης. Η Incipio offGRID™ Power Pack ανιχνεύεται αυτόματα και αρχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Η μπαταρία μάλιστα διαθέτει και ένα βαθμό «εξυπνάδας». Η εφαρμογή Moto Mods σας δίνει δύο επιλογές φόρτισης της κύριας μπαταρίας: Η πρώτη φορτίζει την κύρια μπαταρία στο 100% και την κρατάει εκεί μέχρι να αδειάσει η βοηθητική μπαταρία τελείως. Η δεύτερη επιλογή ονομάζεται Λειτουργία Απόδοσης (Battery Efficiency Mode) και γεμίζει την κύρια μπαταρία μέχρι το 80% αναφέροντας ότι έτσι παρατείνει την ζωή της βοηθητικής μπαταρίας κατά 20%.
Η ίδια η Incipio offGRID™ Power Pack διαθέτει στην εσωτερική της επιφάνεια (αυτήν που προσαρμόζεται στην πλάτη της συσκευής) μία λυχνία LED και ένα πλήκτρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας. Φυσικά το ποσοστό φόρτισης της Incipio offGRID™ Power Pack φαίνεται ανά πάσα στιγμή και στην οθόνη ειδοποιήσεων της συσκευής όταν έχετε κουμπώσει την εξωτερική μπαταρία με την συσκευή. Τέλος θα αναφέρουμε ότι η Incipio offGRID™ Power Pack δεν φορτίζει αυτόνομα αλλά μόνο όταν έχει κουμπώσει στην συσκευή απλοποιώντας έτσι την όποια διαδικασία φόρτισης της μιας και δε απαιτεί καλώδια ή πρόσθετους φορτιστές. Αν υπάρχει ανάγκη αυτόνομης φόρτισης ή ακόμα μεγαλύτερης χωρητικότητας τότε θα πρέπει να δείτε την επερχόμενη πρόταση της ίδιας της Motorola που ονομάζεται Moto TurboPower pack με χωρητικότητα 3490mAh(!). Incipio offGRID™ Power Pack η απαραίτητη και τέλος το άγχος της αυτονομίας και του φορτιστή. Βγείτε από το σπίτι «άφοβα».

Incipio offGRID™ Power Pack

Χωρητικότητα: 2.220mAh / 8,2Wh
Ρεύμα εισόδου: 5VDC, 2A
Ρεύμα Εξόδου: 5VDC, 1,3A
Διαστάσεις: 152,7x73,5x6,2mm
Βάρος: 79gr
Ενδεικτική τιμή: 79€
Διάθεση: Lenovo