03/06/2017

Moto Insta-Share Projector – Moto Mod

H Lenovo φαίνεται ότι κατέχει το θέμα των προβολέων στις φορητές συσκευές που κατασκευάζει μιας και εφοδιάζει και ταμπλέτες αλλά και φορητούς υπολογιστές με ενσωματωμένους προβολείς που κάνουν τις παρουσιάσεις παιχνιδάκι. Τι πιο φυσικό να παρουσιάσει και ένα προβολέα για την νέα της πλατφόρμα, το Moto Z (και τα Moto Z Play και Moto Z2 Play). Ο προβολέας κουμπώνει – προσαρμόζεται μαγνητικά στην πλάτη της συσκευής, όπως και άλλα Moto Mod και προσφέρει, τι άλλο, προβολή της οθόνης του smartphone σε οποιαδήποτε επιφάνεια, τοίχο, οθόνη – πανί και ότι άλλο. Ο προβολέας ξαφνιάζει αρχικά με την απλότητα της χρήσης του: Ούτε καλώδια παροχής ρεύματος, ούτε καλώδια σύνδεσης, ούτε ανάγκη ρυθμίσεων, ούτε τίποτα. Απλά κουμπώστε τον στην συσκευή και ξεκινήσατε την παρουσίαση ή την θέαση σε πολλές – πολλές ίντσες. Ούτε ρυθμίσεις; Ναι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ούτε ρυθμίσεις γιατί ο Moto Insta-Share Projector διαθέτει αυτόματη ρύθμιση πλευρών (keystone) +/- 40 μοίρες. Μόνο εστίαση και φύγατε.

Ο Moto Insta-Share Projector στο πίσω μέρος διαθέτει μία βάση που εκτείνεται για να δώσει την απαιτούμενη γωνία προβολής και μία γρίλια αερισμού μιας και διαθέτει ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Στο πλάι δεξιά όπου βρίσκεται και ο φακός, βρίσκουμε άλλη μία γρίλια αερισμού, το πλήκτρο ενεργοποίησης του προβολέα (ή του μενού ρυθμίσεων στην οθόνη του smartphone) και την ρύθμιση εστίασης. Στο πλάι αριστερά διαθέτει μία υποδοχή USB-C η οποία μπορεί να φορτίσει απευθείας, και ανεξάρτητα από το smartphone, την μπαταρία των 1.100mAh που διαθέτει ενσωματωμένη ο προβολέας. Η Motorola αναφέρει ότι αυτή η μπαταρία δίνει ζωής μίας ώρας στον προβολέα, οπότε για μεγαλύτερη διάρκεια θα χρειαστείτε συνδεδεμένο φορτιστή. Στην εσωτερική του επιφάνεια (αυτήν που προσαρμόζεται στην πλάτη της συσκευής) ο Moto Insta-Share Projector διαθέτει μία λυχνία LED και ένα πλήκτρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας.
Ας δούμε πιο αναλυτικά τις προδιαγραφές του: αναφέρει ανάλυση 854x480 (480p) εικονοστοιχείων. Αυτή η ανάλυση δεν ενδείκνυται για φύλλα Excel – σεντόνια αλλά περισσότερο για βίντεο στάνταρτ ανάλυσης με μακρόστενο κάδρο. Εμείς έχοντας υπόψη αυτό το χαρακτηριστικό του βάλαμε δύσκολα και το συμπέρασμα είναι ότι σε φωτογραφίες και βίντεο είναι απολαυστικότατος. Συνεργάστηκε δε άψογα με το YouTube και το VLC με απροβλημάτιστη απόδοση και σε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας διαφόρων αναλύσεων. Η τεχνολογία προβολής που διαθέτει είναι DLP με λάμπα διάρκειας ζωής 10.000 ωρών, φωτεινότητα 50 lumens, λόγο αντίθεσης 400:1, φακό με λόγο throw 1,2 και μέγιστη διαγώνιο προβολής τις 70 ίντσες σε λόγο πλευρών 16:9. Τι σημαίνουν όλα αυτά τα νούμερα και πιο συγκεκριμένα πως μεταφράζονται στην πράξη; Σημαίνουν ότι έχετε αρκετό φως για προβολή σε ικανό μέγεθος σε αυτό που ονομάζουμε τυπικό δωμάτιο χωρίς αναμμένα φώτα αλλά και χωρίς ανάγκη για πλήρη συσκότιση. Η επίδοση αυτή για το μέγεθος του προβολέα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Υπέροχο gadget αλλά και εργαλείο για όσους το χρειάζονται.

Moto Insta-Share Projector

Ανάλυση: 854x480 (480p) 16:9 μέχρι 70 ίντσες
Τεχνολογία προβολής: DLP
Φωτεινότητα: 50 lumens
Λόγος Αντίθεσης: 400:1
Λόγος Throw: 1,2
Διάρκεια ζωής λάμπας: 10.000 ώρες
Διόρθωση Keystone: + / - 40 μοίρες
Χωρητικότητα μπαταρίας: 1.100mAh για 60 λεπτά προβολής
Διαστάσεις: 153x74x11mm
Βάρος: 125gr
Ενδεικτική τιμή: 299€
Διάθεση: Lenovo