01/06/2017

JBL Soundboost Speaker – Moto Mod

Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα λίγο μετά την εφεύρεση του τρανζίστορ έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά τα φορητά «τρανζιστοράκια». Τα τρανζιστοράκια διαθέτουν ραδιοφωνικό δέκτη, ενισχυτή, μεγάφωνο και μπαταρίες σε μία μικρή συσκευασία για να προσφέρουν μουσική και ενημέρωση εν κινήσει. Αυτές οι μικρές και συμπαθητικές συσκευές του παρελθόντος απέκτησαν «αδελφάκια», αρχικά τα φορητά ραδιοκασετόφωνα και αργότερα τα Walkman, τα iPod και τα mp3όφωνα. Από την άλλη, τα smartphone αποτελούν το πολυεργαλείο της σημερινής εποχής και αντικαθιστούν όλες τις φορητές ηχητικές συσκευές του παρελθόντος, έτσι αντικαθιστούν και την ιδέα του τρανζιστορακίου. Τα μικρών όμως διαστάσεων ηχεία (ή μόνο ένα ηχείο) που διαθέτουν συχνά δεν αποδίδουν τα ανάλογα αναμενόμενα όσον αφορά την ένταση του ήχου. Εδώ έρχονται σε βοήθεια εξωτερικά ηχεία για να βοηθήσουν την κατάσταση. Αυτά επικοινωνούν με το smartphone ασύρματα μέσω Bluetooth (πιο σπάνια Wi-Fi) ή ενσύρματα μέσω του κλασικού βύσματος ακουστικών 3,5mm ή ότι άλλο προσφέρουν τα εκάστοτε iPhone. Την διαδικασία «αποκατάστασης» επικοινωνίας του smartphone μέσω Bluetooth ή / και την ακαταστασία των καλωδίων έρχεται να αντικαταστήσει το αξεσουάρ Moto Mod που ονομάζεται JBL Soundboost Speaker και έχει σχεδιαστεί να συνεργάζεται με το Moto Z, το Moto Z Play και το Moto Z2 Play.
To JBL Soundboost Speaker είναι ένα εξωτερικό στερεοφωνικό ηχείο με ενισχυτή και μπαταρία που κουμπώνει – προσαρμόζεται μαγνητικά στην πλάτη της συσκευής και προσφέρει μεγαλύτερη ένταση ήχου από ότι το ενσωματωμένο ηχείο. Ούτε ρυθμίσεις Bluetooth, ούτε καλώδια. Απλή επαφή με το Moto Z. Το JBL Soundboost Speaker διαθέτει δύο μεγάφωνα διαμέτρου 27mm και ένας ενισχυτής 3W οδηγεί το καθένα. Η αναφερόμενη απόκριση συχνότητας είναι 200Hz – 20kHz και η ένταση στα 80db SPL στο μισό μέτρο. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 1.000mAh και αναφέρεται ότι επαρκεί για 10 ώρες αναπαραγωγής. Στο μέσο, ένα αλουμινένιο στήριγμα εκτείνεται για να κρατήσει όρθιο το σύνολο ηχείου – συσκευής και δίνει μία νότα ποιότητας με πορτοκαλί χρώμα και το λογότυπο της JBL. Στην εσωτερική του επιφάνεια (αυτήν που προσαρμόζεται στην πλάτη της συσκευής) το JBL Soundboost Speaker διαθέτει μία λυχνία LED και ένα πλήκτρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας. Επίσης διαθέτει και υποδοχή USB-C για να γεμίσετε αυτόνομα απευθείας την μπαταρία του από τον φορτιστή της συσκευής ή οποιονδήποτε άλλον.
Η ευκολία χρήσης είναι το δυνατό σημείο του JBL Soundboost Speaker. Απλά το κουμπώνετε και ακούτε. Η ποιότητα αναπαραγωγής; Ok, μην τα περιμένουμε όλα. Μόνο και μόνο μία ανάγνωση των προδιαγραφών του σας δίνει το στίγμα του: δεν υπάρχει μπάσο, η μεσαία περιοχή είναι καθαρή και τα υψηλά τείνουν να τσιρίζουν. Όλα αυτά όμως δεν είναι σημαντικά για το κοινό για το οποίο προορίζεται. Το βασικό στοιχείο του είναι η ευκολία χρήσης, η φορητότητα και η ποιότητα κατασκευής παρά η υψηλή πιστότητα.
JBL Soundboost Speaker

Μεγάφωνα: 2x27mm
Ενισχυτής:3+3W
Απόκριση συχνότητας: 200Hz – 20kHz
Ένταση: 80db SPL στο μισό μέτρο
Χωρητικότητα μπαταρίας: 1.000mAh
Ρεύμα εισόδου: 5VDC, 1A
Διαστάσεις: 152x73x13mm
Βάρος: 145gr
Ενδεικτική τιμή: 99€
Διάθεση: Lenovo