05/12/2016

Σας καλωσορίζουμε στο Digital Living 3.0

Μετακομίσαμε, εκσυγχρονιστήκαμε, ανανεωθήκαμε, ενημερωθήκαμε, ασφαλιστήκαμε και σας καλωσορίζουμε με χαρά στο Digital Living 3.0.
Τα πάντα ρει. Έτσι και οι απαιτήσεις και οι αντίστοιχες τεχνολογίες του Διαδικτύου εξελίσσονται και αυτές. Όταν έγινε η αρχική σχεδίαση του digitalliving.gr οι μηχανές αναζήτησης διάβαζαν καλύτερα και ανέβαζαν σε δημοτικότητα τους στατικούς ιστότοπους μιας και δεν τα πήγαιναν καλά με το «δυναμικό περιεχόμενο». Επίσης η πρόσβαση από smartphone και ταμπλέτες ήταν καινοτομία παρά κανόνας. Πόσο αλλάζουν τα πράγματα!.
Εν έτει 2017, οι μηχανές αναζήτησης και τα ρομποτάκια τους διαβάζουν τα πάντα όλα. Η πρόσβαση στο Internet από φορητές συσκευές ξεπέρασε το 50% και η ασφαλής σύνδεση μέσω https είναι σχεδόν «ικανή και αναγκαία συνθήκη».
Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε όλες αυτές τις νέες τάσεις και πραγματικότητες. Σηκώσαμε λοιπόν τα μανίκια και αρχίσαμε την επανασχεδίαση. Στην πράξη όμως είδαμε ότι η ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση στα νέα δεδομένα χωρίς σοβαρές διακοπές δεν ήταν εφικτή. Οι περίοδοι που περνούσαν χωρίς ενημέρωση μας έκαναν νευρικούς και την πλήρωναν οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές. Έτσι, με την ευκαιρία του κλεισίματος 10 χρόνων από την αρχική ιδέα του DigitalLiving.gr, πήραμε μία γενναία απόφαση: reboot, restart, πέστε το όπως θέλετε.
Όλο το περιεχόμενο του digitalliving.gr μεταφέρθηκε σε πλατφόρμα blog (Google Blogger) με τα προφανή πλεονεκτήματα πρόσβασης μέσω smartphone στο «mobile site» αλλά και της ασφαλούς σύνδεσης μέσω https. Τα άρθρα που δεν ήταν πλέον σχετικά και σύγχρονα αποσύρθηκαν, τα υπόλοιπα εκσυγχρονίστηκαν ή ξαναγράφτηκαν από την αρχή με βλέμμα στο σήμερα και συνεχίζουμε. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σας ζητήσουμε συγγνώμη γιατί «έσπασαν» οι παλαιοί σύνδεσμοι αλλά κρίναμε ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από την όποια ταλαιπωρία. Ξεκινήστε λοιπόν από την αρχική σελίδα digitalliving.gr. Περιηγηθείτε εύκολα, δεν είναι «όλα χύμα» με το ένα άρθρο κάτω από το άλλο, δημιουργήσαμε μενού και «πλήκτρα» για να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα αυτό που θέλετε. Ακόμα, ακόμα, έχουμε φροντίσει και για εσάς που δεν θέλετε να πληκτρολογείτε πολλά: απλά κατευθυνθείτε στο liv.gr και εμείς θα φροντίζουμε τα υπόλοιπα.
Όλο αυτό το εγχείρημα μας δίνει την άνεση του χρόνου να προχωρήσουμε στους ανάλογους πειραματισμούς της επόμενης ημέρας χωρίς να επηρεάζεται ο κορμός και το περιεχόμενο του digitalliving.gr. Ανέκαθεν θεωρούσαμε ότι το digitalliving.gr ήταν σε δοκιμαστική μορφή μακράς διαρκείας όπως το Gmail και έτσι θα συνεχίσει.