01/12/2016

Είμαστε κοινωνικοδικτυωμένοι!


Επικοινωνήστε μαζί μας
Ήταν θέμα χρόνου. Μετά την άνευ όρων παράδοση των προσωπικών μας και μη δεδομένων στις απανταχού υπηρεσίες το επόμενο βήμα ήταν να μοιραστούμε τις σκέψεις μας όχι μόνο με τους φίλους και τους συνεργάτες μας αλλά με ολόκληρο τον κόσμο. Ξεκινήσαμε μία σειρά δοκιμών διαδικτυακής παρουσίας στα πιο παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα, αυτό που ελληνικά ονομάζουμε social media.
Δύο χρόνια μετά, οφείλουμε να πούμε ότι το πείραμα πέτυχε και έχουμε βγάλει πολλά και σημαντικά συμπεράσματα γύρω από την συμπεριφορά των ανθρώπων στον εικονικό κόσμο. Σε προσωπικό επίπεδο, θα μας επιτρέψετε να εξακολουθούμε να προτιμάμε την φυσική παρουσία για οποιουδήποτε είδους συζήτηση και το email για την εργασία. Παράλληλα όμως αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν μη τι άλλο, «βρισκόμαστε» με χαμένους από παλιά φίλους, γνωστούς, συμμαθητές, συμφοιτητές από όλο τον κόσμο αλλά και μέχρι χθες αγνώστους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, ανησυχίες και τρέλες με εμάς. Όλα με μέτρο. Οι ώρες ενασχόλησης με το κυβερνοκοινωνικό γίγνεσθαι είναι κάτι που ακόμα μας απασχολεί και ακόμα προσπαθούμε να βρούμε μία ισορροπία. Βέβαια, εδώ έρχονται τα smartphone, τα ταμπλετόφωνα και οι ταμπλέτες να βοηθήσουν και να συμπληρώσουν τους υπολογιστές οι οποίοι ακόμα προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία, έλεγχο και διαχείριση των δεδομένων.

Από την άλλη μεριά, είναι πιο βολικό να «ανεβάσει» κάποιος σε πραγματικό χρόνο μία φωτογραφία από μία παραλία στο Facebook ή να ξεκινήσει μία συζήτηση στο Messenger μέσω του smartphone παρά μέσω του φορητού υπολογιστή. Μαζί λοιπόν με το κλασσικό στέκι μας digitalliving.gr αποκτήσαμε σελίδες παρουσίας στο Facebook, το Twitter, το Google+ και το LinkedIn.
Δεν θα υποστηρίξουμε ότι έχουμε γίνει εξπέρ στο άθλημα, το αντίθετο μάλιστα, ελπίζουμε να μείνουμε για πάντα noobies δοκιμάζοντας νέες συνταγές και ποικιλίες. Η παρουσία μας όμως στον εικονικό κόσμο αλλά και στα ψηφιακά μέσα επεκτάθηκε και έτσι έχετε περισσότερους τρόπους άμεσης επικοινωνίας μαζί μας. Για να σας διευκολύνουμε τοποθετήσαμε στην πρώτη σελίδα του digitalliving.gr τα απαραίτητα εικονίδια - κουμπάκια που απλά σας παραπέμπουν στις ανάλογες σελίδες / παρουσίες χωρίς να σας «αναγκάσουν» σε like, follow, ή ότι άλλο συνδετικό. Αυτό παραμένει στην κρίση σας. Μάλιστα επειδή είμαστε μερακλήδες σπαταλήσαμε αρκετές ώρες από την ζωή μας έτσι ώστε αυτά τα «κουμπάκια» να ακολουθούν όσο πιο πιστά γίνεται τις οδηγίες των κατόχων των σημάτων τους. Είναι σίγουρα ένας νέος θαυμαστός κόσμος, ένα νέο παιχνίδι, μία νέα πραγματικότητα.